Installationsanvisningar avfallskvarn

En avfallskvarn från Kitchen Friend monteras enkelt vid nybygge, köksrenovering eller som enstaka installation i ett befintligt kök.

Att installera en avfallskvarn själv är relativt okomplicerat men kräver noggrannhet samt en del verktyg och utrustning som kanske inte alla har tillgång till. När du köper en avfallskvarn från oss ingår en installationsmaunal som beskriver steg-för-steg hur du går tillväga.


Vill ni ha hjälp med installation av avfallskvarnen så har vi i vissa regioner möjlighet att erbjuda er hjälp med detta.

Vi hjälper dig gärna!

Matavfallssystem installerar din avfallskvarn på ett fackmannamässigt sätt och passande rör och anslutningar ingår i priset.

En standardinstallation kostar 1995:- inkl moms och förutsätter att hålet i vasken är 90mm (standard), inga anpassningar av snickerier eller motsvarande samt att ett jordat eluttag finns under diskbänken.

Rör och anslutningar ingår i priset. Har du en enkelho tillkommer kostnad för backventil.

Behöver ni hjälp med framdragning av eluttag, håltagning till 90mm standardhål eller ytterligare anpassningar så hjälper vi er gärna med detta mot en extra kostnad.

Trygg installation

Behövs hjälp med framdragning av eluttag, håltagning till 90mm standardhål eller ytterligare anpassningar så hjälper vi er gärna mot en extra kostnad.

På Matavfallssystem är vi stolta över våra produkters kvalitet och konkurrenskraftiga priser.

Vi vill att du ska få en klar och tydlig uppfattning av vad installationen kommer att kosta ifall känner dig osäker.

Maila bilder på hur det ser ut i diskhon och inuti diskbänksskåpet så kan vi i de allra flesta fall ge dig ett besked om totalkostnaden.

I de områden där vi inte kan erbjuda dig installationshjälp rekommenderar vi att du anlitar en auktoriserad VVS-installatör. Sökfunktion till installatör i din region hittar du här: www.sakervatten.se

Kontakta oss gärna på telefon 08-25 90 30 eller via mail på info@matavfallssystem.se, så återkommer vi så snart som möjligt.

OBS! Det är ditt ansvar att se till att du får installera avfallskvarn i din bostad. I allt fler kommuner är det idag tillåtet att installera avfallskvarn men du måste i vissa fall söka tillstånd hos din kommun.

Bor du i villa ansvarar du för ledningarna fram till inkopplingspunkten till VA-nätet. Du som bor i hyresrätt/bostadsrätt måste försäkra dig om att det är tillåtet i just din fastighet. Äger du en fastighet med eget avlopp så bestämmer du helt själv.

Bra att veta

Installera avfallskvarnen i en enkelho

Bra att veta

Vilka vattenlås du kan använda med avfallskvarn

×